De mici copii am fost învățați să dăruim. Fie că erau mai înstăriți sau mai modești, părinții, bunicii s-au asigurat la un moment dat să ne transmită această lecție ‘parțială’ pe care au învățat-o şi ei.
Aceea de „a da la alții”. De a împărții din ceea ce ai şi tu, de a da o parte sau întregul, de a te descotorosi de ceea ce tu ai mai mult sau nu-ți mai folosește aşa mult. Şi am spus „parțială” fiindcă a fost un început bun, dar o lecție neterminată.
‘A Dărui’ nu trebuie să îti spună nimeni. ‘A dărui’ spus de cineva devine unul condiționat, la fel cum iubirea este una, atunci când se stipulează anumite aspecte ale ei. O mamă îi dă pruncului ei să sugă chiar şi dacă acesta o scoate din minți. Iubirea ei depășește nevoile lui. Pe de altă parte noi dăruim doar când este în cel mai bun beneficiu pentru noi, fie pentru un câştig emoțional (orgoliu), fie pentru unul social (poziție in cadrul unui grup).
Cu toate acestea, ‘A Dărui’ este în strânsă legătură cu ‘A Primi’. Căci cine este prea mândru să primească, nu va şti niciodată cu adevărat să dăruiască. Pentru Dumnezeu, cel care ştie să primească este la fel de valoros precum cel care dăruiește. O doamnă primise într-o zi un cadou de o mare valoare, dar fiindcă refuză să îl accepte în scurt timp se pomeni cu o datorie de aceeași valoare cât costă cadoul pe care îl refuză.
Trebuie să accepți pâinea care vine pe apă. Trebuie să primești fără constrângeri și să dăruieşti fără constrângeri.
Atunci când refuzi ceea ce vine spre tine, îți secătuieşti izvoarele vieții care sunt aici să te hrănească pe tine. Orice si oricine vine spre tine reprezintă o energie, un ajutor de la Dumnezeu. Omul sau lucrul respectiv sunt doar Mesagerii.
Echilibrul dintre ‘a da’ și ‘a primi’ este permanent, deși omul trebuie să dea fără gândul de a primi, dar încalcă Legea Spirituală dacă nu acceptă ceea ce i se oferă.
Dacă nu știi să primești trebuie să înveți şi să accepți, căci doar aşa vei face să tâşnească sursele vieții tale. Dumnezeu îl iubeşte pe cel care ştie să primească la fel de mult ca pe cel care ştie să dăruiască.
Ceea ce semănăm aceea vom primii. Aceasta înseamnă că ceea ce dăruieşti aceea vei și primii.
Dacă semeni ură, vei primi ură la un moment dat. Dacă iubești, vei fi iubită. Dacă minți, de la omul de la care îți vei dori cel mai mult adevărul, vei primi minciună. Dacă critici, vei fi criticat.
Ascultă-l pe cel cu inima încărcată şi vei găsi pe cineva care te va asculta atunci când tu vei avea nevoie să-ți descarci inima. Întinde-i mână celui care ți-o cere şi negreşit zece mâini se vor întinde să te susțină mai târziu pe tine, căci tot ceea ce dăruim se întoarce la noi înzecit, iar ceea ce primim ne pregăteşte drumul pentru şi mai mult din ceea ce ne aparține prin Drept Divin.
Salut spiritul din fiecare dintre voi!
Eiron.