Despre Prieteni, Câmpul personal și Respectul dintre Luptători
Prietenia, în societatea noastră descrie o formă de relaționare dintre doi sau mai mulți membri, pe condiții de schimb reciproc, la nevoie de atenție, resurse, și timp, fără drept de apel.
A fi prieten în timpul pe care îl trăim înseamnă a te dărui pe tine, a pleca capul, a nu răni prin refuzul tău, a fi disponibil și a susține permanent.
Un fel de sclavagism „acceptat” printre oamenii care se învârt în jurul ideii de „egali” sau „apropiați”.
La acest lucru se ajunge când ți se pune eticheta de prieten, căci un prieten poate să îți ceară orice sau să îți spună orice prin simplul fapt că îți este prieten. Titlul îi conferă dreptul. Dreptul suprem asupra ta. Iar noi toți susținem această idee când acceptăm și numim pe cineva „prieten” dându-i frâu liber să ne acceseze și să ne judece, și să ne intre în câmpul personal fără respect.
Fiecare dintre noi avem un câmp personal sau un spațiu intim, dar care depășește partea fizică, căci nu este compus doar din aerul ce desparte două persoane atunci când stau față în față, ci se referă la informațiile personale, la ceea ce emani ca ființă. De cele mai multe ori câmpul nostru personal ne este mult mai atacat decât partea noastră fizică, căci atunci când cineva e furios și se descarcă, dacă o face doar verbal, scopul său este de a sparge câmpul personal al celuilalt, liniștea, echilibrul, de a-l destabiliza și astfel de a-i fura energia, învingându-l „doar prin vorbe”.
Ce face un prieten? Odată ce se consideră prietenul tău, se vede responsabil a intra în câmpul tău personal oricând pentru necesitățile sale ori pentru a te corecta pe tine, a-ți arunca judecățile sale, a te pune în tiparele lui mentale de „a fi”, ce va conduce într-un final în a exista după bunul lui plac. Dacă cedezi, pleci capul și devi slab ca să faci pe plac, să-ți mărești egoul ori să nu superi. Dacă te lupți, îți menții terenul, nu cedezi întrebărilor și judecăților lui, eşti inabordabil, rigid, ciudat. Oricum eşti judecat, iar ceea ce a fost inițial o bucurie a devenit o deformare, un fals numit „prietenie”.
De ce Respectul dintre Luptători?
Fiindcă suntem luptători în spirit. Doar că cei mai mulți oameni sunt slabi în spirit. Se cred slabi, se simt slabi, le este teamă că sunt slabi și că nu pot schimba nimic și astfel emană și acționează în jurul lor cu aceeași teamă. Răspândesc frica tuturor, dacă ei se simt slabi. Nu se pot concepe pe ei mai mult și nici pe celălalt nu îl slăbesc din a-l ține în frică și în vibrație scăzută.
Dincolo, noi toți suntem extraordinari de puternici și luminoşi. Și am venit aici, nu să fim mai prejos. Am uitat și ne-am alipit de forma noastră umană, atât de mult încât îi tragem și pe cei de lângă, cu noi în jos, în a se simți cât mai umani, mai josnici, neputincioși, efemeri, trecători și astfel a ne irosi timpul împreună. Când avem atât de multe daruri interioare și am venit fiecare cu aşa scopuri superbe aici pe pământ de a ne aduce aminte reciproc ceea ce suntem cu adevarat și de unde am plecat.
Cum se naște noua formă de prietenie adusă din spirit Aici?
Precum respectul dintre Luptători, iar acest respect este mai presus de orice Ego Uman ori Tipar de Societate.
Un luptător își respectă adversarul fie el apropiat ori depărtat.
Un luptător își ține cel mai de preț calitățile sale de luptător: răbdarea, stăpânirea de sine, voința, Neînduplecarea, alegerea momentului potrivit și disciplina, pe care le aplică și cu care lucrează constant.
Un luptător nu se afișează niciodată descoperit, adică nu-şi dezvăluie câmpul personal pentru a fi evaluat și murdărit de oricine, la fel cum nici el nu caută să pătrundă în câmpul personal al nimănui.
Un luptător evaluează fiecare situație, își ia doar strictul necesar și părăsește fiecare scenariu cu lipsă de atașament și cât mai mică pierdere de energie. Interacțiunile din Matrix-ul în care trăim sunt orchestrate să ne secătuiască de cât mai multă energie vitală, deoarece cu puțină energie, facem acțiuni slabe, luăm decizii nepotrivite și menținem o vibrație scăzută. De aceea un luptător știe cum să interacționeze, pentru a-şi face treaba și pentru a atinge cât mai puțin în același timp.
Libertatea luptătorului s-a născut din schimbarea modului de a gândi. Doar așa putem să ne curățăm și să interacționăm curat și cu respect.
Uitați ce ne-a învățat societatea sau ce legături aveți cu fiecare, de rudenie, de copil ori părinte, de inferior ori superior, de cunoscut sau necunoscut.
Fiți frați ori surori unii pentru ceilalți! În Spirit doar atât suntem, chiar dacă aici am intrat în modele de experimentare. Acolo suntem egali, ne iubim și ne respectăm.